Regina Sippel, 36, saavutti kaikki uratavoitteensa etuajassa, kun häntä pyydettiin miljardiluokan liikevaihtoa tekevän konsernin talousjohtajaksi. Työssään hän haluaa kehittyä – ja nauraa joka päivä.

Kerro itsestäsi.

Olen uranainen, jonka mielestä päivä on huono, ellei sen aikana naura kunnolla ainakin kerran. Aloitin maaliskuussa Pohjoismaiden suurimman matkanjärjestäjäkonsernin Thomas Cookin talousjohtajana eli konsernin kakkosnaisena.

 

Miten päädyit nykyiseen työhösi?

Olin ollut puolitoista vuotta Tjäreborgin toimitusjohtajana, kun konsernijohtaja kysyi, miksen ole hakenut konsernimme talousjohtajan paikkaa. Tiesin pestin olevan auki, mutta en ollut ajatellut hakevani sitä, koska olin niin nuori. Yleensä näin isoissa taloissa talousjohtajan työ menee harmaatukkaisille miehille.

Mitkä ovat vahvuutesi?

Matkailualalla pitää pystyä reagoimaan nopeasti, jos vaikkapa tulivuori purkautuu tai maailmalla alkaa levitä jokin epidemia. Osaankin tarvittaessa vaihtaa suuntaa lennosta. Olen myös hyvä kantamaan vastuuta. Se on tärkeää varsinkin silloin, kun pitää tehdä ei-niin-kivoja päätöksiä ja kenties tuottaa työntekijöille pettymyksiä.

Yleensä näin isoissa taloissa talousjohtajan työ menee harmaatukkaisille miehille.

Entä heikkoutesi?

Vaadin itseltäni ja muilta liikaa. Olen työnarkomaani, ja oletan, että muilla on sama energiataso kuin itselläni. Jos mieheltäni kysyttäisiin, hän sanoisi varmasti, että olen kotonakin aikamoinen pomo!

Mitä teit ennen nykyistä työtäsi?

Aloitin urani tilintarkastajana Ernst&Youngilla. Siellä saamieni kokemusten takia olen päässyt nopeasti niin pitkälle. Palattuani vuonna 2010 äitiyslomalta halusin kokeilla jotain uutta. Hain Tjäreborgille pääkirjanpitäjäksi, vaikka se oli urallani askel alaspäin. Halusin ottaa hetken rauhallisesti, sillä poikani oli niin pieni. Tiesin Tjäreborgin silloisen talousjohtajan jäävän jossain vaiheessa eläkkeelle, ja ajattelin voivani hakea paikkaa myöhemmin. Kului puoli vuotta, ja minulle tarjottiin tuota työtä.

Kuka on esikuvasi?

Äitini. Hän menehtyi kolme vuotta sitten, taisteltuaan 25 vuotta syöpää vastaan. Hän rakasti elämää eikä ikinä valittanut pienestä. Sairastamisestaan huolimatta äiti eli vauhdikkaasti ja loi uran Pohjola Nordenin toiminnanjohtajana.

Vaikein paikka urallasi?

Syksy, jolloin äitini kuoli. Viikko hänen kuolemansa jälkeen minulle tarjottiin Tjäreborgin toimitusjohtajan paikkaa. Olin hirveän eksynyt ja väsynyt. Olisin halunnut vain nukkua. Samalla minun piti päättää, otanko paikan vastaan. Vastattuani kyllä rankka syksy jatkui: oli tilinpäätös, irtisanomisia, uusia rekrytointeja. Selvisin niin kuin aina, ryhtymällä vain tekemään. Kevään tullessa olo helpotti, ja viihdyin loistavasti työssäni.

Olen todella ylpeä itsestäni, vaikka sellaista ei Suomessa saisikaan sanoa ääneen.

Mitkä ovat tavoitteesi?

Äitini oppien mukaisesti ajattelen, että elämässä ykkössijalla ovat terveys ja perhe, sitten hyvät ystävät ja kolmantena haastava työ. Urallani olen jo saavuttanut kaiken sen, minkä kaksikymppisenä asetin tavoitteekseni. Nyt haluan kehittää itseäni tässä työssä ja saada uusia kokemuksia.

Mitä opettelet?

Olen hyvin nopealiikkeinen, ja olen opetellut miettimään asioita yön yli. Minulla on ollut myös naisille tyypillinen syndrooma, että kaikki pitäisi osata 150-prosenttisesti. Urahyppyjä tehdessäni olen miettinyt, että uskallanko, olenko tarpeeksi hyvä. Vieläkin se on takaraivossa. Yritän muistuttaa itseäni siitä, ettei kaikkea tarvitse osata itse. Tärkeintä on hankkia ympärilleen hyvä tiimi.

Mitkä asiat motivoivat sinua?

Sen ajatteleminen, mihin pystyn. Olen todella ylpeä itsestäni, vaikka sellaista ei Suomessa saisikaan sanoa ääneen. Olen saavuttanut asemani rankalla työllä, en vanhempieni meriiteillä tai rahalla.

Mitä neuvoa noudatat?

Nauru pidentää ikää. Olen ihminen, joka haluaa pitää hauskaa. Ja minulla on muuten äänekäs nauru! G

Kuka?

Regina Sippel, 36.

Pohjoismaiden suurimman matkanjärjestäjäkonserni Thomas Cook Northern Europen talousjohtaja. Konsernin liikevaihto on 1,43 miljardia euroa ja vuosittainen matkustajamäärä 1,5 miljoonaa ihmistä.

Työskennellyt aiemmin Tjäreborgin toimitusjohtajana ja talousjohtajana sekä tilintarkastajana konsulttiyritys Ernst&Youngissa.

Koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Asuu Helsingissä miehensä ja kuusivuotiaan poikansa kanssa. Harrastaa joogaa.

Aliza

Olet nainen huipulla, ja uskon, että myöskin oikealla alalla. Onnea ja menestystä Regina Sippel! Kiva lukea näistä suomalaisista tehopakkauksista. Silloin rakastaa työtään ja nauttii, kun työnteko on muuta kuin tupakkataukoa tai FB:n lukemista työaikana!

Nämä ihanat ihmiset juhlivat kanssamme Gloria Fashion Show'ta. Katso kuvakavalkadi!

Elämäniloisen muodin juhlan, Gloria Fashion Show'n kutsuvierasjuhla järjestettiin perjantaina 16.9. Paikalle saapuivat muun muassa nämä supertyylikkäät naiset ja herrat.

Tästä löydät näppärät suunnistusohjeet 17.9. järjestettävään Gloria Fashion Show'hun.

Jos tulet taksilla, kerro kuskille osoitteeksi Merikaapelihalli, Tammasaarenlaituri, M1 ovi.

Jos tulet julkisilla tai kävellen, älä suunnista sisäpihalle vaan Kaapelitehtaan meren puoleiselle sisäänkäynnille M1 (Tammasaarenlaituri).

Saavuthan paikan päälle vähintään puoli tuntia ennen näytöstä. Ovet avataan klo 14.30, näytöstilaan pääsee noin puoli tuntia ennen kutakin näytöstä.  

 

Sydämellisesti tervetuloa!

 

Plastiikkakirurgian nousu ei ole mikään uusi ilmiö. Gloria esitteli kauneusleikkausten huippunimiä jo 90-luvulla.

Kun viesti on selvä, ei jutun otsikossa tarvitse kikkailla, oli periaatteena Uudet kauneusleikkaukset -jutussa. Kesän1994  kynnyksellä ilmestyneessä Kaunis Gloria -erikoisnumerossa lukijalle esiteltiin kolme maailman huippua platiikkakirurgia, nenäoperaatioihin keskittynyt Gilbert Aiach Pariisista, rasvaimun mestari Robert Ersek Austinista sekä tamperelainen Matti Pakkanen, jonka mainittiin suunnittelevan kasvojen kauneusleikkauksia tietokoneella – huippumodernia siis. "Potilas näkee näyttöpäätteeltä uudet, kauniit piirteensä", hehkutettiin.

”Enää ei leikata vain nenää tai silotella ryppyjä, vaan potilasta hoidetaan kokonaisuutena.”

Artikkelin ulkoasu oli nykymittapuulla varsin koruton, mutta asiasisältö suorastaan hämmentävän samantyyppinen kuin nyt, yli kaksikymmentä vuotta sen jälkeen aiheesta kirjoitetuissa jutuissa. ”90-luvun plastiikkakirurgeilla on uusi filosofiakin: enää ei leikata vain nenää tai silotella ryppyjä, vaan potilasta hoidetaan kokonaisuutena”, jutussa kuvaillaan. Miten tämä tuokin elävästi mieleen nykyisen ajatuksen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Kirurgien asiakkaita ei silti käsitellä silkkihansikkain, vaan kritisoidaan jopa melko rajusti. Nenäkirurgi Gilbert Aiachin mukaan esimerkiksi leikkauksiin hakeutuvat miehet ovat ”hyvin vaikeita asiakkaita, narsistisia ja epärealistisia”. Nykyään olisi myös vaikeaa kuvitella, että jo jutun ingresissä kerrottaisiin plastiikkakirurgian olevan tarpeen, jos ”nenäsi on vitsi, jos laihdutuksesta ja jumpasta huolimatta et kehtaa mennä rannalle...” Ei kuulosta kovin itsetuntoa kohottavalta.

Ohjaaja Juha Jokela haaveilee pitkistä junamatkoista ja miettii, kuinka selviää ensi-illoista hengissä. Hän on feministi, jolle kirjoittaminen on tapa olla olemassa.

A Arsenal FC. Katson mielelläni Englannin Valioliigaa. Muutama vuosi sitten huomasin yllättäen kannattavani Arsenalia. Oman joukkueen puolesta jännittäminen on emotionaalista puuhaa.

B Bon Temps Cafe. Lähikahvilani Helsingin Meilahdessa. Paikka, jossa teen töitä ja näen ystäviäni. Bon Temps on kannustava esimerkki yrittäjyydestä. Minulle se symboloi myös kotikulmieni elävöitymistä.

C Chaplin. Katsoin jo lapsena Chaplinin elokuvia. Kaupungin valojen loppu on yksi hienoimpia elokuvahistorian hetkiä. Chaplin näytti, että myös isot ja kipeät asiat taipuvat komediaksi.

D Duuni. Olen haaveammatissani, joka vie kokonaisvaltaisesti mukanaan. Mielekkyys ei löydy menestyksestä tai meriiteistä vaan siitä, että keskittyy työn tekemiseen.

E Ensi-ilta. Sanon usein, että teatterintekijän päätavoite on selvitä ensi-illasta hengissä. Hetki on pelottava, mutta terapeuttinen. Ensi-illassa päästän irti ja luovun kontrollista. Työ jää näyttelijöille.

Olen haaveammatissani, joka vie kokonaisvaltaisesti mukanaan.

F Fundamentalisti. Ehkä henkilökohtaisin näytelmäni. Tulin rippileirillä uskoon ja olin parikymppiseksi asti mukana seurakunnan toiminnassa. Mikä tahansa lukittu aate, jonka läpi todellisuus tulkitaan, on fundamentalismia. Näytelmää on esitetty muun muassa New Yorkissa, Moskovassa ja Färsaarilla.

G Geneven pakolaissopimus. Viime aikoina on väitetty, että Geneven sopimus on vanhentunut. Sopimus on kuitenkin tehty toisen maailmansodan jälkeen aikana, jolloin Eurooppa oli keskellä kaaosta ja köyhempi. Pakolaisia oli väkilukuun nähden enemmän. Kyse on ihmisoikeuksista. Suvakki on useimmiten ihmisoikeuksien puolustaja.

H Hämeenpuisto. Lukioaikainen kotini sijaitsi Tampereen Hämeenpuistossa. Viihdyin siinä lapsuudenkodeistamme parhaiten. Ikkunasta näkyi Aleksanterin kirkko, jonka taustalle piirtyy muistikuvissani kirkkaansininen taivas.

I Ilves. Isäni vei minua viisivuotiaasta asti Ilveksen jääkiekkopeleihin. Olin paikalla myös 1985, kun Ilves voitti Kupittaan jäähallissa mestaruuden. Fanitin jo silloin Raimo Helmistä.

”Suvakki on useimmiten ihmisoikeuksien puolustaja.”

J Junat. Pidän pitkistä junamatkoista. Teen töitä tai vain istun ja olen. Pääsen junassa lähes meditatiiviseen tilaan. Bonuksena tulee ympäristöystävällisyys.

K Kirjoittaminen. Luin lapsena paljon, mutta aloin kirjoittaa enemmän vasta lukiossa. Nyt kirjoittaminen on minulle tapa olla olemassa. Se on keinoni tutkia mieltäni ja maailmaa sekä olla kontaktissa muihin.

L Linnut. Olimme vaimoni kanssa retkellä Fiskarsissa ja törmäsimme lintubongariin. Hän näytti meille kuningaskalastajan. Meistä ei tullut bongareita, mutta on kiehtovaa tietää, että jo Helsingissä Vanhankaupunginlahdella on runsas linnusto.

M Mari. Vaimoni, jonka kanssa olen ollut kimpassa lähes 18 vuotta. Tapasimme Teatterikorkeakoulussa. Mari on sydämellinen, viisas ja luotettava.

N Näyttelijä. Käsittämättömän hieno ammatti. En lakkaa ihmettelemästä, kuinka näyttelijän työn tuloksena näyttämölle syntyy toinen ihminen.

”Kirjoittaminen on minulle tapa olla olemassa.”

O Otaniemi. Kuva siitä, kuinka hyvin ihminen tuntee itsensä nuorena. Opiskelin ensin rakennustekniikkaa. Kävin kahdella luennolla ja lähdin molemmilta kesken pois. Nykykehitys, jossa opiskelua halutaan rajata ja oman tien löytämistä vaikeuttaa, tuntuu järjettömältä.

”Vaimoni on sydämellinen, viisas ja luotettava.”

P Pulkkinen. Tv-sarja, ensimmäinen työni, joka menestyi. Pulkkinen oli sisäänajoni käsikirjoittamiseen. Sen jälkeen minussa oli pitkään komediakäsikirjoittajan leima.

Q Queen. Kuningatar-shakkinappula. Pärjäsin teininä ikäisteni SM-tasolla. Olin jopa perustamassa Aatos-nimistä shakkiseuraa. Sitten rupesin pelkäämään häviämistä ja lopetin. Kollegani väittävät, että shakkitaustani näkyy kuitenkin siinä, miten näytelmäni on sommiteltu.

R Rellu. Tampereen lyseon lukio, josta kirjoitin ylioppilaaksi 1989. Meillä oli kiva luokka. Menimme usein välitunnilla liikuntasaliin pelaamaan lentopalloa.

S Sumu. Näytelmäni, joka liittyy Suomen ja Venäjän suhteisiin. Näytelmä käsittelee konfliktin pelkoa ja sitä, miten se vaikuttaa ihmiseen.

T Teatterin taika. Sanapari on klisee, mutta tosi. Kun näyttämölle syntyy oikea elävä hetki, se on aina yhtä taianomaista.

U Ukraina. Kun Ukrainan kriisi alkoi, minussa tapahtui jotain. Tajusin, että jos olisin ukrainalainen, olisin Maidanin aukiolla. Se, että perustellusta kansannoususta seurasi sota, on järkyttävää.

V Venäjä. Suomen suhde Venäjään on johdonmukaisen epäselvä. Mielistelimme Neuvostoliittoa, koska ajattelimme hyötyvämme siitä turvallisuuden ja kaupan näkökulmasta. Nyt esitämme läntistä demokratiaa, mutta toimimme myös vanhojen mallien mukaan. Arvostan venäläisiä kollegoitani, jotka tekevät kunnianhimoista taidetta ahtaammaksi kehittyvässä ilmapiirissä.

W The Wire. Langalla on viimeinen televisiosarja, jonka ahmin. Yhdessä jaksossa saattoi tapahtua vähän, mutta sarja käsitteli yhteiskuntaa niin monitasoisesti, että kerronta säilytti kiehtovuutensa.

”Haluan, että tyttärilläni on samat mahdollisuudet kuin ikäisillään pojilla.”

X X-kromosomi. Naisten asema on yksi tärkeimmistä avaimista siihen, mihin suuntaan maailma menee. Haluan, että tyttärilläni on samat mahdollisuudet kuin ikäisillään pojilla. Olen ehdottomasti feministi.

Y Yksinäisyys. Tunsin lapsena usein yksinäisyyttä. Toisaalta pidin siitä. Saan yhä nostalgisen tunteen, kun kävelen yöllä sateista katua, jota katuvalot valaisevat.

Z Zzzz. Vaimollani on aina korvatulpat kätensä ulottuvilla.

Å Å. Joki ruotsiksi. Liittyy nimeeni ja liikkeeseen, ajan vääjäämättömään kulumiseen.

Ä Äly. Pyrin käyttämään. Kun joku asia on ajateltu älykkäästi, se tuottaa myös tunteita.

Ö Özil, Mesut. Arsenalin kiehtovin pelaaja, joka syötti viime kaudella 19 maalia. Kollegani sanoi kerran, ettei pidä Özilistä. Siitä kehittyi meille vitsi. Lähettelen hänelle klippejä Özilin nerokkaista syötöistä tai juttuja siitä, kuinka hän on maksanut köyhien lasten syöpähoidot. ”Tiedän, että et arvosta Öziliä, mutta jaksatko vilkaista...”

Kuka?

Juha Jokela, 46.

Näytelmäkirjailija ja ohjaaja, joka asuu näyttelijävaimonsa Mari Lehtosen ja kahden alakouluikäisen tyttärensä kanssa Helsingissä.

Opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa ja ohjaamista Teatterikorkeakoulussa.

Tullut tunnetuksi Mobile Horror, Fundamentalisti, Esitystalous ja Patriarkka-näytelmistään.

Käsikirjoittanut televisioon muun muassa Pulkkista, Kalliota ja Firmaa.