Onko sinunkin makuuhuoneessasi tuoli, jolla ei koskaan istuta, sillä se on aina täynnä likaisia vaatteita? Katso helppo ratkaisu!

Kiinnitä makuuhuoneen seinälle naulakko ja ripusta puolikäytetyt vaatteet koukkuihin odottamaan seuraavaa päivää. Pyykkiin meneviä vaatteita varten ripusta naulakkoon kaunis korikassi. Kun kassi on täynnä, käy kippaamassa sisältö vaikkapa suoraan pesukoneeseen. Kun jokaisen perheenjäsenen huoneessa on oma pyykkikori, yhtä yhteistä ei enää välttämättä tarvita. Makuuhuoneesta tulee näin siisti ja kaunis:

Mitä luulet, laittavatko kaikki omat pyykkinsä koriin vai onko sekin liian iso vaiva verrattuna tuolille heittämiseen? Mikä olisi sinun ratkaisusi ongelmaan?  

Ympäristöystävällisemmät puhdistusaineet syntyvät kotikeittiössä – yllättävän helposti!

Ei ole ihan sama, millaisilla aineilla kotiaan siivoaa. Kemiallisesta kuormituksesta ja ympäristöstä kiinnostunut kotisiivooja etsii kaupan pesuainepulloriveistä ne ympäristömerkkejä kantavat tai kokkailee siivousaineensa itse kotikeittiössä. Kun lian ei anna pinttyä, kevyempikin puhdistusaine toimii.

Testasimme ja valitsimme parhaat itsetehdyt puhdistusaineet. Katso videoilta valmistusohjeet.

Sitruunantuoksuinen yleispuhdistusaine

1-2 sitruunaa

1 dl vettä

1 dl etikkaa

4–6 tippaa sitruuna verbena -öljyä.

Kuori sitruunat. Sekoita nesteet kannellisessa lasipurkissa ja lisää sitruunakuoret. Anna tekeytyä noin kaksi vuorokautta. Käytä esimerkiksi jääkaapin ja mikroaaltouunin pesuun.

2386376

Ikkunanpesuaine

5 dl kuumaa vettä

25 ml etikkaa

1/2 tl ruokasoodaa

(teepuuöljyä)

Sekoita aineet keskenään ja kaada neste spraypulloon. Käytä normaalin ikkunanpesuaineen tavoin.

2386375

Lieden puhdistusaine

1 dl oliiviöljyä

2 dl ruokasoodaa

Sekoita oliiviöljy ruokasoodaan. Sopii lieden puhdistamiseen ja öljypohjansa ansiosta aine irrottaa hyvin myös lasipullojen etikettitarrat.

Hankausaine - hajusyöppö

3 dl ruokasoodaa

1 dl vettä

Sekoita vesi ruokasoodaan. Seos soveltuu hangattavien pintojen, kuten pesualtaiden sekä keittiön pöytätason puhdistamiseen. Sekoita seosta ennen käyttöä. Testaa ensin pienelle alueelle, ettet vahingoita puhdistettavaa pintaa.

Saitko useamman joulutähden lahjaksi? Tee niistä rehevä asetelma vanerilaatikoihin. Puu korostaa kestosuosikin hehkuvaa väriä.

Laita ruukuille aluslautaset tai mieluummin yksi iso kastelualusta, esimerkiksi foliovuoka. Taittele laatikon pohjalle alimmaksi sanomalehtipaperia imemään kosteutta. Asettele kasvit koon mukaan sopiviin kohtiin, korkeimmat keskelle ja matalat reunoille. Nosta laatikko pöytäkoristeeksi, ikkunalaudalle tai vaikka eteisen penkille. Joulutähti viihtyy lämpimässä ja vedottomassa paikassa niukasti mutta tasaisesti kasteltuna.

Iso vanerilaatikko 24,90 e ja pieni 18,90 e, Granit. Kay Bojesenin Lovebirds-lintupari 99 e, Stockmann. Rifle Paperin kortit 3,50 e/kpl, Moko. Finnvard-pukkijalat 25 e/kpl, Ikea. Pöytälevy tehtiin vanhoista laudoista ja maalattiin valkoiseksi Tikkurilan Helmi-kalustemaalilla.

Kuva Piia Arnould

Juttu on julkaistu Glorian Kodissa 12/2014

Täydellisen joululahjapaketin tekeminen on helppoa, kun hankit sopivat tarvikkeet. Tämä lahja ei rutistu pukinkontissa. 

Lainasimme joulukuuselta ja puimme simppelin ovikranssin kolmeen kauniiseen tyyliin.

1. Eukalyptuksen lehdistä tehty ovikranssi kehystää sen kaikkein kauneimman joulukuusenkoristeen. Näin lempikoriste pääsee käyttöön jo kauan ennen kuin kuusi on kannettu sisään. Avain ja silkkinauha Stockmann.

2. Myös nämä jouluiset linnut kranssi lainaa joulukuuselta. Malta mielesi: muutama harkittu koriste on parempi kuin liiallinen koristeruuhka. Mifukon puiset linnut Stockmannilta.

3. Tänä jouluna kranssi sai oksilleen trendikkäästi metallin kiiltoa. Pakettikoristeet viestivät ohikulkijalle Hyvän joulun -toivotuksia ja klipsiin voi jättää jouluisen kirjeen. Koristeet Sokoselta, metalliklipsi Papershop.

Kuvat: Tuomas Kolehmainen