Yksinkertaista ja hyvää

Tiistaina pistäydyin kirjanjulkkareissa, sillä Sikke Sumarin seitsemäs keittokirja Sikke – ruokaa rakkaudella oli juuri tullut painosta. Siken ruokafilosofia on hyvin lähellä omaani.

 

KUVA Sami Repo

 

Sikke Sumariin törmää taas joka mediassa. Keittokirjojen kirjoittajana, kokkikoulun pyörittäjänä ja hyvän ruoan lähettiläänä tunnettu Sikke kokkaa jälleen Liv -kanavalla sekä tuomaroi napakkaan tyyliinsä suosittua Master Chef Suomea Nelosella.

”Olen juontanut ruokaohjelmia, mutta ennen tätä sarjaa en itse ollut kauhan varressa kameroiden käydessä. Ohjelmassa teen yksinkertaista mutta maistuvaa kotiruokaa”, Sumari sanoo. Toisella tuotantokaudella Sikke ¬ ruokaa rakkaudella  -ohjelma vie katsojat Toscanan kukkuloille, Cretin kylään.

Siken ruokafilosofian peruskivi on kotoisa ateria, joka tuo hyvän mielen, jos ulkomaailma käy liian kovaksi ja vaativaksi. Käytännössä se tarkoittaa rakkaudella valmistettua kotiruokaa, josta nautitaan mieluiten hyvässä seurassa rennosti, rauhallisesti ja hitaasti.

 

Uunituore kirja nosti veden kielelle sitä selaillessa.

 

Kuten tapana on, ohjelma poikii oheistuotteita. Samojen kuvaussessioiden yhteydessä syntyi keittokirja, jonka valokuvat ovat Siken pojan, Benjamin Ilmonin käsialaa. Hän on ammattivalokuvaaja, johon on jo kotona istutettu kulinarismin siemen.

Keittokirja on visualisesti herkullinen, sillä sitä selaillessa tulee nälkä. Lisäksi kirja on täynnä ohjeita, joita oikeasti haluaisin kokata ja nauttia.

”Kirja on Kitchen Table Book, se on tarkoitettu käytettäväksi. Ja jokainen viinilasin jälki kirjan sivuilla nostaa sen arvoa”, Sikke säteilee julkkareissa.

Hyvä ruoka tarkoittaa myös elämänlaatua.

”Elämästä pitää löytää asioita, jotka tuottavat nautintoa. Siinä ei ole mitään itsekästä. Hemmottelen itseäni ruualla ja viinillä. Hyvinvoivalla ihmisellä on resursseja levittää hyvää oloa ympärilleenkin”, Sikke sanoi jo vuosi sitten kun haastattelin häntä Gloriaan.

Tuon lauseen minäkin mielelläni allekirjoitan.

 

PS. Vanhempia Makeaa elämää -postauksiani voit käydä lukemassa täältä.

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
viisi kaksi viisi kaksi
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit