Lounaalla joraamaan

Ruotsalaiset osaavat pitää hauskaa. Naapurimaassamme leviää Lunch Beat –kuume, jossa ruokatunnilla mennään syömisen sijasta tanssimaan.

Marraskuinen sunnuntaiaamu muuttui heti kirkkaammaksi, kun luin Helsingin Sanomista 27.11 Anna-Liina Kauhasen ”Päivätanssit tukholmalaisittain” -artikkelin. Jutun mukaan lounasdiskot ovat Tukholmassa kuuminta hottia. Pankkiirit ja kanslianeuvokset esittelevät parhaat muuvinsa Kulturhusetin Studiossa päivänvalossa, selvinpäin ja hikihelmet otsalla. Kelmutettu lounaspatonki hotkaistaan matkalla takaisin työpaikalle.

Olen aina pitänyt tanssimisesta, mutta mahdollisuudet rytmiliikuntaan tuntuvat vain vähenevän iän karttuessa. Täti ei jaksa eikä kehtaa riekkua aamuöisin klubeilla lastensa ikätovereiden seassa. Mutta entä jos olisikin mahdollista tanssahdella kesken työpäivää ja palata tunnin kuluttua virkistyneenä sorvin ääreen? Mikä ettei!

Molly Rängen ideoima Lunch Beat sai alkunsa kesäkuussa 2010 kun Högtorgetin alla olevaan autotalliin kerääntyi 14 ihmistä tanssimaan ruokatunnilla. Reilussa vuodessa liike on levinnyt kaikkialle Ruotsiin, ja noin kerran kuussa järjestettäviin tilaisuuksiin osallistuu satoja ihmisiä. Tätä lounasta ei ole tarkoitettu seinäruusuille, vaan kaikkien on tarkoitus jorata yhdessä.

 
Lunch Beat -konsepti on vapaasti kopioitavissa, mutta järjestäjän tulee noudattaa ns. Lunch Beat –manifestia.


1.    Jos olet ensimmäistä kertaa Lunch Beatissa, sinun pitää tanssia.
2.    Jos olet Lunch Beatissa toista, kolmatta tai neljättä kertaa, sinun pitää tanssia.
3.    Jos tanssiminen ei innosta, nauti ystävällisesti lounaasi jossain muualla.
4.    Älä puhu Lunch Beatissa työstäsi.
5.    Lunch Beatissa kaikki tanssivat yhdessä, pareja ei ole.
6.    Lunch Beat kestää vain tunnin ja se järjestetään ”lounasaikana”.
7.    Lunch Beatissa vieraille tarjotaan DJ ja take away –lounas.
8.    Lunch Beatissa vesi on aina ilmaista.
9.    Lunch Beatissa ei mielellään ole alkoholitarjoilua.
10.    Kuka tahansa voi järjestää Lunch Beatin missä tahansa, kunhan tilaisuus on julkinen, eikä tuota voittoa ja on järjestetty tämän manifestin sääntöjen mukaan.

 

Olisikohan Suomessa pidetty ikävää jo ihan riittävästi?  Mekin haluamme omat Lunssijortsumme vaikkapa Munkkivuoren ostarille!  Kuka uskaltaa isännöidä niitä ensimmäisenä?

 

PS. Vanhempia Makeaa elämää -postauksia voit käydä lukemassa täältä.

PS. PS.  Glorian Facebook-sivut löytyvät osoitteesta https://www.facebook.com/glorialehti. Muista käydä tykkäämässä, jotta näet Glorian tuoreimmat kuulumiset.

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
kolme neljä seitsemän yhdeksän
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit