Muodista sekaisin

Lontoon muotiviikkojen jälkimainingit alkavat laantua, ja minäkin alan toipua tapahtuman liitännäisbileistä.

Muotiviikkojen suurin ongelma on, että sitä saattaa helposti löytää itsensä torstai-iltana gin tonic kädessä Dalstonista salakapakasta tanssimassa lambadaa pinkkihiuksisen pyjamahousuihin ja niittipaitaan pukeutuneen tanskalaisen korusuunnittelijan kanssa. Muotiviikon aikana sellaisesta tilanteesta kieltäytyminen tuntuisi jotenkin väärältä.

En ole ainoa, joka menee muotiviikkojen aikana vähän sekaisin tässä kaupungissa. Somerset Housea ympäröivät kadut täyttyvät toinen toistaan kummallisimmista ilmiöistä: Minni Hiiri -aurinkolaseista, kokovartalo pvc-asuista, painovoimaa uhkaavista korottomista korkokengistä, värillisistä koirista. Käynnissä on kilpavarustelu avantgardistisimmasta, uskaliaimmasta näytösasusta ja kreiseimmistä (elävistä) asusteista.

Tavalliset lontoolaiset saivat oman osansa muotihuumasta, kun muodin digitalisoimisen edelläkävijä Burberry esitti näytöksensä livenä niin Picadilly Circuksen valtavilla valonäytöillä kuin Lontoon Tuben digitaalisilla mainostauluillakin.

Jopa Lilli, joka on yleensä ihan järkevä, meni vähän sekaisin. Huomatkaa muotitukka oikeassa kulmassa.

 

Mutta keskustellaanpa hetki siitä, mitä itse näytöslavoilla tapahtui.


  

Peplum-leikkaus ja midimittaiset hameet jatkoivat voittokulkuaan Burberry Prorsumin näytöksessä.

 

Erdem osoitti, että kukat voivat kukkia vielä pitkälle syksyyn.


Klassiset brittimerkit Aquascutum ja Pringle ovat kokemassa samanlaisen nosteen ja imagonkiillotuksen kuin Burberry 90-luvun loppupuolella, joten peribrittiläisyys with a twist lienee saarivaltiossa ensi syksynä kuuma juttu.


Jos ei millään osaa päättää mikä trendi miellyttää eniten, voi aina vetää päällensä McQ:n mekon. Niissä yhdistyivät nimittäin lähes kaikki ensi kauden jutut: army-look, pitsi ja kukat.

Stay classy Finland, palataan!


Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
yhdeksän yhdeksän viisi yksi
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit