Elämys yli muiden

Lontoon Vyner Street on edelläkävijägallerioiden kotikatu. Vyner streetin alue sijaitsee itä-Lontoossa, kanaalin varrella, piilossa ohikulkijoilta kiireisten katujen lomassa.

Lontoon Vyner Street on edelläkävijägallerioiden kotikatu. Vyner streetin alue sijaitsee itä-Lontoossa, kanaalin varrella, piilossa ohikulkijoilta kiireisten katujen lomassa.

Pieni katu ja sitä ympäröivät kujat täyttyvät lauantaisin taiteenmetsästäjistä ja muista innokkaista taideharrastajista. Heidän pukeutumisesta voi päätellä, että he tietävät taiteesta enemmän kuin minä.

Vaikka gallerioiden tarjonta onkin mieltä ylentävää, keskityn nyt siihen, mitä voi parhaimmillaan tapahtua Vyner Streetin gallerioiden koluamisen jälkeen. Koin nimittäin head-over-heels-henkisen ravintolarakastumisen viereisellä Wadeson Streetillä, enkä voi (Eikä minun pidä! Ihmiset ansaitsevat tietää!) olla jakamatta ilosanomaa: Bistrotheque, osoitteessa 23-27 Wadeson street, vei sydämeni.

 

Minä onnellisimmillani. Ja mascarpone-vadelmatoast.

Sisäänkäynti ravintolaan on huolellisesti piilotettu vanhan varastorakennuksen sisäpihalle. Toisessa kerroksessa sijaitsevaan ravintolasaliin saapuessaan tuntuu siltä, kuin olisi kävellyt teleportista. Korkea, valkoinen tila täyttyy pianomusiikista ja puheensorinasta, ja aurinko siivilöityy vanhoista ruutuikkunoista. Käsittämätöntä hempeilyä tämä minun kirjoittamiseni tällä kertaa tuntui. Mutta tältä se oikeasti tuntui!

Bistrotheque voitti minut lopullisesti puolelleen viimeistään siinä vaiheessa, kun listalta löytyi kannullinen Belliniä.

Bistrotheque on ravintola, josta poistutaan syntymähumalassa. Sellaisessa, jonka aikaansaa täydellinen ruoka, täydellisessä seurassa, täydellisessä paikassa. Käykää ihmeessä tutustumassa seuraavalla Lontoon-reissulla: www.bistrotheque.com

Stay classy Finland, palataan!

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
kaksi yksi kaksi neljä
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit